Ze života

Syndrom náčelníka

Onehdá jsem muže vytáhla na procházku a on mě za oplátku vytáhl na své oblíbené, leč nepříliš navštěvované místo. Uprostřed velkoměsta jsme se náhle ocitli v malebné vesničce plné přírody a tajemných zákoutí. Když jsme byli kousek od domova, den se již chýlil ke konci, říkali jsme si, jak to byl báječný nápad a muž tak mimochodem řekl: „Něco mi říkalo, že máme jít sem. Že ti to mám ukázat.“

Udělal mi radost. Dal mi mimoděk zpětnou vazbu k Okouzlení v praxi. Nazvala jsem ho syndrom náčelníka a hned Vám vysvětlím proč.

Kdo se jím stane?

Popis proudu a pocitů, který mi muž předal, se překvapivě shodoval s funkcí náčelníka z románu Poselství od protinožců. Jestli jste ho četli, tak víte (tušíte), o kom mluvím. Jestli jste ho nečetli, doporučuji. I když je věrohodnost tohoto románu sporná (autorka připustila, že jde o fikci, i když posléze tvrdila, že ji k tomu donutil nátlak úřadů na prozrazení identity skupiny, s níž žila), popisuje koncept, který se k okouzlení v civilizaci 21.století velmi blíží. Pouze z pohledu přírodního národa a bez jakýchkoliv vymožeností naší doby. Zato s rizikem (ne)přežití v děsivých podmínkách australské pouště.

Proč tedy právě náčelník? Je to muž těžko popsatelné, zato nejnáročnější funkce. On vede celou skupinu. Vede ji tam, kam cítí, že mají jít, aby našli potravu, vodu a nic se jim nestalo. A oni mu bezvýhradně věří. Nevzdorují a nehádají se. Jdou tam, kam řekne. Zaváhá-li náčelník a nenajde kvůli tomu týden vodu, pak ji nenajdou všichni. Zavede-li je do nebezpečí, jsou mu vystaveni všichni. Náčelník má odpovědnost za prospívání celé skupiny, zároveň ji však vede způsobem okouzlení, tedy na základě nejen svých znalostí a zkušeností, ale také na základě plynutí s proudem, pocitů, intuice a v oblastech, kterým rozumí jiní členové, rovněž na základě jejich rad.

Pravý muž

Zkombinovat ten správný koktejl všech těchto přísad vyžaduje výjimečnou osobnost, rozeného vůdce. A právě takoví jsou náčelníci. Muži s přirozenou rozhodností, zároveň však s intuitivní, sebevědomou, ale otevřenou osobností. Muži, kteří vědí, kdy ustoupit a kdy se prosadit. Kdy věnovat pozornost názorům svého okolí a kdy plynout s vnitřním cítěním a vše spojujícím proudem.

Na základě komunikace s mužem jsem došla k názoru, že sice ne všichni muži disponují vůdčí osobností, ale určitě všichni disponují schopností plynout s proudem a vnímat svoji intuici. Rozvíjení této cesty k Okouzlení je pro muže velmi přirozené a žádoucí. Můžete-li, podporujte tento rozvoj nasloucháním své (jejich) intuice.

Jsem zrozena k napojení na ty nejhlubší části lidského Já. Napojení na Jednotu, napojení na Matku Zemi, napojení na svůj Posvátný sen, napojení na tělo a posvátné ženství.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..